برنج ایرانییکی از بهترین
انواع برنجدر جهان است. به همین مناسبت علاوه بر حفظ کیفیت برنج ، به منظور افزایش عملکرد (سطح زیر کشت) ، محصولات مختلف برنج مانند تروم ، صدری ،هاشمیو ... در مناطق مختلف کشور کشت میشود.
اولین کشت برنج در کشور در سال 1345 با "برنج فروزکندیا" آغاز شد که سالها به عنوان کشت و کار غالب و مازندران کشت میشد. از ویژگیهای اصلی کشاورزی آن میتوان به بازدهی بالاتر از محصولات محلی و کیفیت خوب و طعم خوب آن اشاره کرد. این گیاه بیشتر در ناحیه شرقی استان مازندران به ویژه در شهرهای ساری و بهشهر کشت میشد و در سالهای معرفی آن سطح زیر کشت سالانه تا 10 هزار هکتار بوده است. کشاورزان تغییر کردند.
در سال 1346 ، اولین پرورش دهنده دانه خارجی با عملکرد بالا معرفی شد. از ویژگیهای اصلی این کوارتار عملکرد بیشتر و ارتفاع بوته بالاتر از آبیاری بود. یکی از نقاط ضعف آن حساسیت به جریان و کیفیت پایین پخت و پز بود. در طی سالهای پس از معرفی ، سطح زیر کشت استان مازندران به 5000 هکتار در سال رسیده است اما از آن زمان محصولات جدید جایگزین شده است. بزرگترین کشت این باکره در شهر بابل بوده است.
روند تهیه و معرفی محصولات مختلف از همان سالها ادامه داشته است. به طوری که اکنون کشت متفاوت برنج در مناطق مختلف کشور دیده میشود. به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب ، تعداد کشت کنندگان برنج در استانهای گیلان و مازندران نیز از سایر مناطق کشور بیشتر است.
در این میان ، کشت برنج در کشور مربوط به "Trom Hashmi" و "Ali Kazmi" برنج است که در حال حاضر بیشترین سطح زیر کشت بومیو استاندارد در شمال کشور را به خود اختصاص داده است. مهمترین دلیل گسترش زمینهای قابل کشت ، ظاهر خوب ، بازارپذیری بالا و پخت و پز مناسب آنها است.
علی کاظمیو یوسفهاشمیدو شالیکار گیلانی هستند که سالها پیش به طور آزمایشی این دو محصول را کشف کردند. علی کاظمیاز روستای شاکر گوراب بالا از فومن و یوسفهاشمیاز روستای چپدارنی خیمم رشت تبریک میگوید.
رقم علی کاظمی:
کشاورز کاظمیبسیار با کیفیت و بسیار خوشمزه است که در شهرهای سومیسمار و فومن در استان گیلان کشت میشود. طول دانه قبل از پخت 2.7 میلی متر و بعد از پخت 11.6 میلی متر است.
برنجهاشمی:
برنجهاشمیاز سال 1379 در گیلان و مازندران کشت میشود. دانههای آن بلند و قلم و رنگ آن سفید کرمیاست. چنین دانههای برنج پس از پخت کاملاً جدا شده و از کیفیت عالی و مطبوع برنج ایرانیبرخوردار هستند.
رقم کوهسار:
کوهسار در اوایل و سرما مقاوم است ، بنابراین در مناطق کوهستانی و سردسیری استان مازندران کشت میشود. با یک دوره رشد 65 روزه از زمان کاشت تا برداشت ، عملکرد متوسط این کشاورز 5 تن در هکتار است.
رقم شیرودی:
در سال 2001 ، شیرودی ختیار در یک پروژه تحقیقاتی تبلیغاتی 4 مادهای در استان که دارای بیشترین تولید برنج بود ، با سایر کشاورزان مقایسه شد. به دلیل کیفیت خوب پخت و پز و مقاومت آن در برابر آفات و بیماریهای عمده ، امسال منطقه بیش از کشاورزان عادی تولید کرد و با نام پیشنهادی شیرودی به کشاورزان معرفی شد.
رقم ساحل:
کشت ساحلی و ارزیابی آن در سال 1998 در قالب پروژه توسعه تحقیق در میان برنج کاران مازندران انجام شد. این کولتیواتور به دلیل سازگاری گسترده با مزارع برنج مازندران و استانهای غنی از برنج از نظر بلوغ زودرس ، ارتفاع کم ، مقاومت خوب در برابر بیماری بلاست و مقاومت نسبی در برابر سایر آفات و بیماریها برخوردار است. خودکفایی در تولید برنج. یک شخصیت وجود دارد. این اعداد از نظر کیفیت و طعم پخت نیز لازم است.
رقم فجر:
در سال 1998 ، فجر کیارات در مزارع برنج مازندران کشت و آزمایش شد. از نظر کیفیت غذا و طعم و مزه ، این غار بسیار نزدیک به کشاورز محلی Trom است.
رقم نعمت:
کشت نمات یکی از محصولات پرمحصول است که تحقیقات در مورد آن از ایستگاه تحقیقاتی برنج آمل در سال 1985 آغاز و پس از چندین آزمایش در سال 1993 به پایان رسید. در سال 1374 به نعمت ختیار تغییر نام داده و در مازندران سطح زیر کشت زیادی دارد.
رقم صدری:
پرورش دهنده سودری یکی از بهترین و استانداردترین انواع برنج ایرانیاست که در استان گیلان کشت میشود. این برنج دارای رایحه ، طعم و خاصیت پخت بسیار خوبی است. این دانه برنج دارای پروتئین زیادی است. طول برنج دانه خام بیش از 7 میلی متر است که پس از پخت به 13 میلی متر میرسد.
رقم شاه پسند:
برنج شاه پسند یکی از محصولات محلی و استاندارد مازندران است. همچنین طولانی ترین بذر در کشاورزی محلی است. طول دانه خام این دانه 8 میلی متر است.
انوع رقم برنج بینام:
برنج یکی از قدیمیترین ارقام برنج ایرانیاست که از رشت گیلان ، کاچیصفهان و اشرفیه دهلی تشکیل میشود. این نوع برنج در مازندران نیز کشت میشود. این کولتیواتور از برنج مرغوب و رایحه متوسطی برخوردار است. همچنین ، روغن آن نسبت به انواع sedari و trom کمیشفاف تر است. از ویژگیهای آن این است که بعد از پختن نرم و خوش طعم میماند. به دلیل شکل و فرم دانههای نارس برنج بعد از پخت ، چون طول قزل آلای و دانههای برنج لبهای ندارد و تقریبا گرد و کوتاه است ، در بازار محبوبیت چندانی ندارد و بیشتر در استانهای شمالی خورده میشود. کشور.
برنج حسنی:
انواع برنجهای ایرانی و برنجهایی که با استانداردهای محلی پرورش مییابند و بیشتر در مناطق کوهستانی استان گیلان از جمله هشتبر طولیش ، ماسال و آستارا کشت میشوند ، برنجهاسنی است که طول دانه آن 6.5 است. و بعد از پخت 13.9 است. غلات از نظر ابعاد کوچک ، چربی کم و قابل فروش هستند ، اما ماندگاری خوبی پس از پخت و پز دارند.
برنج عنبربو:
برنج انباربو یکی از برنجهای محلی و استاندارد استان لرستان است که در اصفهان ، فارس و خوزستان نیز کاشته میشود. این نوع برنج از کیفیت و طعم پخت خوبی برخوردار است و همچنین عطر و بویی قوی دارد. طول دانههای برنج قبل از پخت 1.6 و میلی متر بعد از پخت 11.4 میلی متر است. دانههای کشت کننده آمبربو اندکی و همچنین نسبتاً ریخته میشوند. کمیحساس هستند عملکرد متوسط آن 3500 کیلوگرم در هکتار است.
برنج قصرالدشتی:
برنج قصرالدشتی یکی از کشاورزان محلی در استان فارس است که به کشاورز کامفیروزی در منطقه کامفارزو معروف است. طول دانه خام 5.9 و عرض دانه 2.2 میلی متر و نسبت طول آن 1.9 است. رایحه دانه متوسط است و عملکرد شلتوک کمیدارد ، یعنی حدود 35500 کیلوگرم در هکتار. دوره رشد این باکره طولانی و 150 روز است.
برنج چمپا:
برنج چامپا گند نوعی برنج ایرانیاست. طول دانه خام 6.6 میلی متر و عرض آن 2.6 میلی متر و نسبت عرض به عرض دانه خام 2.5 است. طول دانه پخته شده 2.9 میلی متر است.
رقم گرده:
برنج کشت شده یک برنج ایرانیبا توده محلی آمل است و در برابر سرما مقاوم است. به همین دلیل ، بیشتر در مناطق کوهستانی کشت میشود و مقاومت خوبی در برابر شرایط نامساعد محیطی دارد. با توجه به مناطق زیر کشت ، مزرعه در روستاهای مازندران تحت عناوین مختلف نامگذاری شده است.
منابع: https://bit.ly/32wp3BP